Strandok Siófokon

Siófokot sokan nevezik a nyár fővárosának. Az ide látogatók több strand közül is választhatnak. A legfrekventáltabb részen levő Nagystrand amellett, hogy fizetős, számtalan szolgáltatással és programmal várja az ide látogatókat, de szabadstrandok közül is lehet válogatni, hiszen összesen nagyságrendileg 6 km hosszasan található ingyenesen látogatható partszakasz Siófokon.

A szállodától legkönnyebben megközelíthetőek közül egyik a Nagystrand és a Plázs, ami 2 utcányira, a másik pedig az Aranyparti szabadstrand, mely 8-10 perces sétára található.

Siófoki Nagystrand – Plázs 

Siófok mindig nyüzsgő Petőfi sétányával párhuzamosan húzódik a Siófoki Nagystrand, amelyről kijelenthetjük, hogy nem csak a Balaton part, hanem az ország legnépszerűbb fizetős strandja. Prémium kategóriás strandként tarthatjuk számon. Területe több mint 8 hektár, befogadóképessége 13.500 fő. Korábban Coca-Cola Beach House, Coke Club vagy Beach Club -ként halhattunk róla, amit most már évek óta Plázs néven ismerhetünk. A nagystrand belépőjének megfizetésével az azon belül található Plázs is látogatható. A strand gondoskodik arról, hogy az ide érkezőknek élménnyel teli vakációt biztosítson, aktív programokkal, relaxációs lehetőségekkel és különböző szolgáltatások.

Az évről évre többek körében közkedvelt Plázs a szórakozási igényeinket maximálisan kielégíti. Ez az a szuper hely, ahol a nappal és az este között csak az ég színe változik. A strandolás élményét a minőségi környezet, hangulatos zenék, óriási napozó stég, megszámolhatatlan számú napágy és napernyő, strandröplabda pálya, szabadtéri edzőtermek, fehér homokos strand, feszített víztükrű medence, hangulatos színekben pompázó büfék és bárok teszik felejthetetlenné a Balaton partján. Akiknek nem csak űzni, de nézni is szeretik a sportokat azok számára óriás kivetítőn van lehetőség követni a nagyobb sporteseményeket is.

Mindezeken túl óriási zöldterület, ami miatt a családosok és kisgyermekesek számára is kiváló választás a Siófoki Nagystrand. A területen megtalálhatják a nekik szóló szolgáltatásokat úgymint gyermekmedence, homokfövenyes partot, a játszóteret, gyermekmedencét, vízi ugráló parkot. Ne feledkezzünk meg a vízi sportok szerelmesiről sem, van lehetőség vízi bicikli, kajak és SUP bérlésére is a strandon. A strand egész területén megtalálhatóak vizesblokkok, értékmegőrző és most már évek óta a strand és Siófok jelképévé is vált óriáskerék is itt található. Erre felülve akár nappal, akkor egy délutáni/esti naplementében páratlan kilátás nyílik a Balatonra.

A strandolás végeztével az ország legnépszerűbb előadóinak és zenekarainak közreműködésével könnyűzenei koncertek sora gondoskodnak arról, hogy az ideérkezők élvezzék az itt eltöltött időt.

Siófok – Aranyparti szabadstrand

A Sió csatornától keletre az Aranypart található. A Petőfi sétányt követő ikonikus szállodák után kezdődik strandolásra alkalmas partszakasz. Az egyik legnépszerűbb szabadstrand  3,5 kilométer hosszan terül el egészen Szabadifürdőig, így itt mindig lehet jó helyet találni egy szuper strandoláshoz. Pezsgő életű, forgalmas üdülőváros leghíresebb szabadstrand szakasza teljes körű strandi szolgáltatásokkal várja vendégeit. Belépődíj mentesen látogatható. Hangulatos és fürdőzésre csábító strand, kötelezettség nélküli fürdőzési lehetőséggel. Öltöző, ingyenes illemhely, valamint a tökéletes strandhangulatot tetézve széles választékot nyújtó büfék és különböző kölcsönzők is  rendelkezésre állnak. Árnyékos terület található bőven ez a kis gyermekes családoknak ideális lehet, főleg, hogy sekély víz várja a fürdőzni vágyókat, ezen a részen, így az első Balatonnal való találkozás élményére a legkisebb gyermekeknek is teljesen idális. Mindezek mellett gyerekeknek kialakított játszóterek és strandröplabda/lábtenisz pályák is vannak. A partra kiérve választhatnak a különböző hangulatú részek közül. Csendesebb világot is találhatunk magunknak, de az Aranypart pezsgőbb részét is felfedezhetjük.

Siófok - Ezüstparti szabadstrand - Újhelyi strand

A város partvonala két szakaszra osztható, a Sió csatornától nyugatra fekvő szakaszt nevezzük Ezüstpartnak. Az Ezüstpartot inkább egy-két szintes nyaralók és panziók uralják a melléjük épült apartman házakkal együtt. Ezen a részen végig szabadstrandokat találunk a partvonal mentén. A szabadstrandokon a partszakasz teljes hosszában gondozott zöldfelületek, vízisportszer kölcsönző helyek, és kellemes parti sétányok találhatóak. Büfék, éttermek, és változatos sportolási lehetőségek is a vendégek rendelkezésre állnak az itt töltött idő alatt. Kb. 2,5 km hosszú partszakaszról beszélhetünk. Kiváló helyszín napozásra, pihenésre, strandolásra. A Ezüstpart Sió csatornához legközelebb eső szabadstrandja az Újhelyi strand, mely kíváló minden korosztály számára. Rengeteg fával, így rengeteg árnyékos területtel találkozhatnak az ide látogatók.