8600 Siófok, Batthyány u. 25.
GPS: É 46.9094992 K 18.0549668
Mobil: (+36)-30/400-13-63
E-mail: info@solerohotel.hu

Látnivalók Siófokon és környékén

Siófok folyamatosan fejlődő, mozgalmas város, a Balaton-part egyik legkedveltebb üdülő városa. A számos program lehetőség mellett a város számtalan látnivalóval is várja az ide látogatókat.

Víztorony

Siófok jelképe, 1912-ben épült Gergely Jenő és Guth Árpád tervei alapján. A város központjában a Szabadság téren található.

Jókai villa

A Jókai villa Magyarország épített örökségei közé tartozik. A ház 1897-ben épült. Jókai Mór 1903-ban ebben a házban töltötte utolsó nyarát. Jelenleg szállodaként és étteremként működik.

Thanhoffer villa

A Petőfi sétányon található a villa, amelyet Thanhoffer Lajos orvosprofesszor építettett 1897-ben. Napjainkban a Kodolányi János Főiskola könyvtárának ad otthont az épület.

Krúdy villa

A siófoki Mártírok útján található az épület. Krúdy Gyula 1914 és 1919 között itt töltötte nyarait. A Krúdy villa jelenleg magántulajdonban van, így az épület csak kívülről tekinthető meg.

Balatoni sellő

A siófoki Rózsa kertben található Vilt Tibor egyik nevezetes szobra. A szobrász 1974-ben készítette a mészkőszobrot. A különös vonalvezetésű szobor a 70-es évek stílus világát tükrözi.

Zuhanyozó nő

Zuhanyozó nő szobor a vasútállomással szemben elterülő Millenium Parkban található, amelyet Martsa István alkotott meg. A szobrot 1956-ban állították fel. Eredetileg a siófoki pályaudvar peronján fogadta az utasokat és akkoriban valóban fürdött, mivel egy szökőkútban állt a szobor.

Sarlós Boldogasszony Plébániatemplom

A templom eredetileg barokk stílusban épült 1739-ben. Azonban 1903 és 1904 között átépítették neoromán stílusban. Dr. Báró Hornig Károly veszprémi püspök szentelte fel. A kivitelező és tervező Csomai Károly volt. A rózsaablakok Róth Miksa műhelyéből származnak. A Balaton környék legnagyobb orgonája ebben a templomban található.

Evangélikus templom

Siófok Oulu parkjában található. A magyar organikus építészet képviselője Makovecz Imre tervezte a templomot. Az 1990-ben felszentelt templomot „Isten hajójaként” is szokták nevezni az építész nem mindennapi formavilága miatt.

Siófoki zsinagóga

Az első zsinagóga 1970-ben épült. A mai modern épületet 1984-ben Dr. Schőner Alfréd avatta fel. Siófokon jelenleg nem működik önálló izraelita hitközség, így szertartások csak a nyári időszakban látogathatók.

Kálmán Imre szabadtéri színpad

A siófoki Jókai Park mellett található, nevét a híres operett zeneszerzőről kapta, aki maga is a városban született. A Balaton egyik legrégebbi szabadtéri színpada. A színpadot Varga Tamás tervezte és az első előadás Kálmán Imre által komponált Csárdáskirálynő című operett volt. 2010 tavaszán felújítási munkákat kezdtek el a színpadon. A munkálatok végére biztosan számíthatunk egy európai színvonalú és felszereltségű szabadtéri színpadra.

Jókai park

Siófok legnagyobb, régies kinézetű, elegáns parkja. A Jókai Park helyén egykor híres siófoki ló-versenypálya volt. A park hatalmas fái és kis japánkertje minden évszakban kellemes, látnivalókban gazdag sétálási lehetőséget nyújt. A fiatalok kedvelt találkozó helye, nyáron innen indulnak a siófoki éjszakába.